V současné době je práce v realitách velice oblíbená, což je dáno především rozmanitostí trhu s nemovitostmi. Pokud se o danou oblast zajímáte, zároveň toužíte změnit své dosavadní povolání, protože vás už nenaplňuje, máte jedinečnou šanci stát se realitním agentem. V následujících řádcích vám prozradíme, co všechno byste měli na starosti a jak se stát realitním makléřem.

Spousta lidí se domnívá, že práce realitního makléře je job snů, který vynáší statisíce korun měsíce. Pravda to však není. Pro to, abyste měli pohádkové výplaty, je nezbytné odvádět svou práci svědomitě a profesionálně.

Co dělá realitní makléř?

V první řadě vám řekneme, jaké má realitní makléř práce a povinnosti. V podstatě se jedná o několik specialistů v jednom, neboť se stává finanční i právním poradcem, terénním pracovníkem, asistentem, ale i psychologem. V každém případě je důležitý jeho proklientský přístup, protože zájemci o nemovitosti (ale i jejich prodejci) jsou spokojeni v okamžiku, pokud jsou naplněna jejich přání a potřeby.

Velkou výhodou je, že práce v realitách nevyžaduje žádné speciální vzdělání ani tituly. Stačí na sobě pracovat a zdokonalovat se v komunikaci a prodejních dovednostech.

Jak je to s platem?

Zřejmě vás zajímá, jaký je plat realitního makléře. V podstatě to záleží na tom, jak jste aktivní, kolik energie a času věnujete své práci. Odměňováni jste podle prodeje, přičemž každá realitní kancelář má systém odměňování nastavený jinak. Třeba v RE/MAX Anděl zastávají pravidla 50/50 a 80/20. Znamená to tedy, že začátečníci mají 50% provizi z každé transakce, zaběhnutí agenti až 80%.

Chcete vědět, jak se stát realitním makléřem? Pošlete svůj životopis do kanceláře RE/MAX Anděl, přijďte na pohovor a chytněte jedinečnou šanci za správný konec.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

five × 2 =