Jak ušetřit na daních z příjmu a uniknout papírování? Společnost v zahraničí si založíte raz dva i na dálku vyplněním jednoduchého formuláře, celý proces vám většinou nezabere víc než den. Pokud nedosáhnete určité částky ročního obratu, neplatíte ani DPH. Které země mají nyní nejnižší daňovou taxu pro cizince? Na co si dát pozor při zakládání firmy v zahraničí?

Offshore společnosti

sekce-offshoreVelkou výhodou založení společnosti v zahraničí je fakt, že na začátku nemusíte skládat žádný kapitál, v Česku potřebujete vklad 200 000 Kč, což je pro někoho nepředstavitelná částka. Daňové přiznání pak například v Anglii lze podat elektronicky později než je zvykem u nás a velice nízká daň z příjmu se tam odvádí do 9 měsíců od konce roku. DPH v Anglii se platí až od velmi vysoké částky, kterou za rok nastřádáte, a i potom budete platit sníženou sazbu. Z evropských zemí má aktuálně nejnižší snížené DPH sazby Lichtenštejnsko, Švýcarsko a Velká Británie. Velmi výhodně v případě zájmu založíte firmu také na Seychelách a v Lotyšsku. Klasické offshore společnosti fungují v daných zemích jako virtuální sídlo, podnikat lze odkudkoliv, není většinou nutná osobní návštěva dané země. Společnost v zahraničí ovšem není vhodné zakládat pro jakékoliv účely, pro poskytování služeb v České republice je nutné mít organizační složku, např. jako vlastníci maloobchodu a řemeslné dílny byste pak museli odvádět daně jako klasická s.r.o.

Daňové ráje pro české firmy

Založit společnost na Seychelách lze za nízkou pořizovací cenu a neplatí se zde ani žádné paušální daně. Dohledat informace o majitelích a majetkové struktuře takové společnosti je prakticky nemožné, výhodou je tedy i naprostá anonymita a diskrétnost. Založit si tam můžete klasickou offshore společnost – IBC (International Business Company) včetně sídla zpravidla za 4-8 dní, nutná je ovšem schůzka s registrátorem. Zajímavé jsou také možnosti, které nabízí Velká Británie. Založení LTD společnost je ještě levnější a rychlejší, platí se zde však paušální daň z příjmu. V Lotyšsku pak lze založit společnost se sídlem a založením bankovního účtu bez nutnosti osobní schůzky, což v Británii není dost dobře možné. Všechny daňové ráje pro české firmy mají svá pro a proti. Nechte si poradit od profesionálů, vyhněte se příliš levným, podezřelým nabídkám a budete moci prosperovat bez problémů a byrokracie s podnikáním tak často spojované.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

19 − 2 =