Význam teambuildingu v poslední době objevuje stále více firem. Majitelé berou své zaměstnance na prodloužené víkendy na vodu, do vinných sklípků na Moravu nebo postaví tým na volejbalový turnaj. To všechno je moc hezké, ale nejlíp tým stmelí aktivity, při kterých se musí aspoň částečně chovat jako v práci – přemýšlet, spolupracovat, vyvíjet řešení.

Jednou z takových aktivit je i úniková hra The BreakOut. V zahraničí už její kvality doceňují několik let, v Česku ji máme nově. Centrum únikové hry vyrostlo v Praze nedaleko Florence a zaměřuje se na typickou osobnost našich dějin – Karla IV.

O čem úniková hra je

Únikové hry (jinak nazývány rovněž Exit Game, Escape Game, Escape Room) jsou obecně o tom, že je vaším úkolem se do určitého času dostat ven z místnosti. Máte přitom k dispozici různé nápovědy a indicie, ale snadné to není. Je třeba logicky uvažovat, pátrat jako Sherlock Holmes a luštit hádanky.

Hru doprovází příběh o tom, jak Karel IV. nechal vytvořit korunovační klenoty, ale ztratil se z nich jeden krásný diamant. Z vás se stanou nejzkušenější rychtáři, které si Karel IV. povolal, aby záhadu vyřešili a diamant našli. Máte na to 60 minut, podaří se vám to?

Proč je úniková hra dobrý teambuilding?

Pražský The BreakOut je určený pro čtyři lidi, běžně jej mohou hrát skupinky s počtem 2 – 6 členů. Zahrát si na detektivy a vyřešit záhadu chodí rodiny, kamarádi, nebo právě firmy. Při řešení problémů, když jste navíc časově omezení, se totiž prokáže, kdo je jak schopný spolupracovat a uvažovat i pod nátlakem.

Hra rovněž významně pomůže rozvíjet schopnost řešení problému. V dnešní době se na nás odevšad hrne velká spousta informací a my je musíme být schopni roztřídit a ty důležité zpracovat. Ať už jste ředitelem velké firmy, nebo studentem, neustále musíte uskutečňovat nějaká rozhodnutí. Úniková hra posílí krátkodobou i dlouhodobou paměť, toleranci, pozornost i empatii. Čím semknutější tým se při řešení záhady sejde, tím stoupá šance dřívějšího nalezení jednoznačného výsledku.

Zkuste to se svým týmem i vy. Hra, na kterou je nutné vyhradit si asi 90 minut času (60 minut trvá řešení záhady, ale počítejte s časem před a po na sdílení zážitků), vás přijde na 1200 korun pro všechny hráče dohromady. Pokud má jeden ze zúčastněných v občance trvalé bydliště mimo Prahu, máte navíc nárok na slevu ve výši 300 Kč. Stačí si jen přes formulář zabookovat termín a nic vám nebrání si zahrát na detektivy.

Posted in: Nezařazené

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

two × four =