Zatímco mnoho bank schovává své služby za stohy smluv, lejster spojených s nepřeberným množstvím poplatků, pokut, různých úrokových sazeb, nemluvě o individuálních podmínkách, ostatní bankovní i nebankovní instituce si uvědomily, že získat a udržet si klienta mohou především férovým a transparentním přístupem. O tom, že nebankovní půjčky mohou být férové, informoval loni i Dnes. Nic zákazníka nenaštve víc, než když se dozví, že někdo jiný má výhodnější podmínky jen kvůli tomu, že byl ochotný více smlouvat nebo z pobočky neodešel do té doby, než mu výhodnější podmínky nenabídli. Ne každý má žaludek na tvrdé obchodní praktiky a ne každý je ochoten kvůli koruně přes plot skákat.

I klienti v nelehké životní situaci mohou půjčku získat

Tento velmi podivný přístup ještě přetrvává na poli telefonních operátorů, kterých na trhu není tolik, aby se mohl rozpoutat skutečně nemilosrdný konkurenční boj. Kdežto bankovní sektor již vstupem menších a flexibilnějších hráčů prošel, ti nastavily v části odvětví naprosto jiné pojetí služeb. Klient už není v jejich očích bázlivým prosebníčkem, který je na pobočkách nebo v kancelářích de facto obtěžuje. O to více jsou ke klientům přívětivé nebankovní společnosti jako například společnost ACEMA Credit, která se jedním ze svých produktů zaměřila na klienty v nejtíživější životní situaci. Na klienty s exekucemi, zástavami na nemovitostech a se záznamy v registru dlužníků. I těm dokáže pomoci. Všem ostatním nabízí stejně férové podmínky a delší dobu splácení oproti ostatním půjčkám. Pokud dluhy vznikly například na základě spotřebitelských úvěrů, rozhodně bude tato forma nebankovní půjčky bez registru vítaným vydechnutím pro její nové klienty. Vypůjčit si lze od 100 000 Kč až 5 000 000 Kč, a umořit tak své staré dluhy se splatností půjček až po dobu 20 let. To celé s úrokem 7.99% a RPSN kolem 15% p.a.

Co je RPSN a jaká má klient práva při jejím překročení

Právě sazba RPSN vyjadřuje výši skutečných nákladů, které klient se splácením půjčky bude mít. Na něj se má ptát především a vše si předem pečlivě spočítat. Stejně tak kontrolovat, zda výpočet sedí se skutečností. Kdyby totiž ne, může klient se obrátit na Českou obchodní inspekci, reklamovat smlouvu, obrátit se na finančního arbitra a v poslední řadě, což už je spojené s poplatkem, podat soudní žalobu (výdaje na advokáta však v případě úspěchu nehradí a poplatek mu je zpětně uhrazen žalovanou stranou). U nově uzavřených smluv podle nového občanského zákoníku je promlčecí lhůta až 10 let od uhrazení neoprávněně účtované částky.

K transparentnosti nabídky a podmínek se přidává i rychlost vyřízení půjčky

I nebankovní instituce jsou tak motivovány k transparentnosti svých nabídek. K nim přidávají i nadstandardní služby jako velmi rychlé půjčky, k nimž patří i nebankovní půjčky bez registru ihned od společnosti ACEMA Credit bez skrytých poplatků a poplatků předem. Přišla doba, kdy může klient půjčkových společností konečně volně dýchat i díky ACEMA Credit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

16 − 9 =