Vlastnit auto, nemusí být v dnešní době nic příjemného pro vaši peněženku, s tím určitě souhlasíte. Placení za benzín či naftu, výdaje za automechanika či nutné pojištění, to vše jsou výdaje, které na vás číhají. Základní pojištění, povinné ručení nemusí být ten hlavní trn pro váš rodinný rozpočet. Jakmile ale přijde na havarijní pojištění, můžete počítat s větším odbytem peněz z vaší kapsy. Nesmíme však zapomenout, že je pro nás rozhodně výhodné.

V případě nehody, která vznikla vaším zaviněním, povinné ručení uhradí pouze škody na majetku a zdraví druhého účastníka nehody. Za to havarijní pojištění vám zajistí, že i škody na vašem vlastním voze budou zaplaceny z pojistného plnění. V rámci havarijního pojištění se nalézá několik druhů, každý druh pokrývá různá rizika. Můžete se dostat od základního mini balíčku, který vám většinou kryje pouze živelná rizika, až po tzv. All Risk služby, které zahrnují téměř vše.

Jak už jsme výše zmínili, havarijní pojištění není to z těch nejlevnějších pojištění. Zejména proto je důležité hledat výhodný produkt, který bude dostatečně splňovat vaše kritéria, ale nezruinuje váš rodinný rozpočet. Pro vás nejjednodušší cesta může být kalkulačka havarijního pojištění . Díky kalkulačce si můžete porovnat spoustu produktů od odlišných pojišťoven a vybrat si výhodné havarijní pojištění.

Mezi takové porovnávače se řadí klikpojisteni.cz, pokud navštívíte jeho stránky a vyplníte jednoduchý formulář, nabídne vám během chvilky porovnání několika desítek produktů od havarijního pojištění přes povinné ručení triglav až po spoustu dalších pojišťoven. V případě zájmu si jakýkoliv z těchto produktů můžete sjednat online, nebo se poradit se specialistou na pojištění na bezplatné lince.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

15 + nine =