Přemýšlíte, že si vezmete hypotéku, ale nevíte, jestli je ten správný čas? Nebo řešíte, kdy začít investovat, když si jednou chcete pořídit své vlastní bydlení? Na obě otázky najdete odpověď v tomto článku. Pro konkrétní finanční změny ve vašem životě se však musíte do akce pustit sami.

Na bydlení šetřete co možná nejdříve

Již většina lidí ví, že ceny za nemovitosti jsou opravdu vysoko, a bohužel to vypadá, že se žádné výraznější zlevňování konat nebude. Dokonce v okamžiku, kdy mnoho lidí předpovídalo ochlazení trhu a alespoň zpomalení růstu cen, nic podobného se nestalo a ceny za domy, byty i pozemky dále rostly. Zároveň s tím se hypotéky dostaly na minimum úrokové sazby, odkud se pomalu odráží a začínají zdražovat. Rada tedy zní, že čím dříve začnete se šetřením a případným investováním, tím lépe.

Vytvořit si fungující finanční plán pro strategické šetření a investování s jasným cílem může být poměrně náročné. Přesně v tomto okamžiku se tedy hodí požádat o pomoc kvalifikovaného finančního specialistu, který vám doporučí vhodné řešení.

Výhodný hypoteční úvěr

Pokud se vám povede vyhlédnout si to pravé bydlení, přichází na řadu otázka financování. Nové hypoteční úvěry pracují s aktuálně nejlepšími úrokovými sazbami a podmínkami, jakých je možné na trhu dosáhnout. Jestli toho chcete využít, vyplatí se znát specializovaný portál, nebo se opět poradit s kvalifikovaným odborníkem. Ten vám snadno řekne, jaké jsou aktuálně nejvýhodnější hypoteční úvěry na trhu. Pro konkrétní sjednání hypotéky to však samo o sobě nestačí, protože si musíte nejdříve ověřit, na jakou maximální částku dosáhnete. Posuzování bonity totiž záleží na věku, ale i na tom, jestli vyděláváte v zaměstnaneckém poměru, nebo jako OSVČ. Vyznat se tak v moři nabídek a rozdílů mezi nimi může být poměrně složité.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

three + thirteen =