V současné době se v podnikatelském světě nabízí celá řada příležitostí, ovšem některé nedokážete financovat z vlastního kapitálu. V takovém případě na scénu nastupují půjčky, ovšem podnikatelé a společnosti jsou posuzovány úplně jinak než soukromé osoby. V následujících řádcích vám prozradíme, jaké možnosti jsou k dispozici.

Prvně se půjčky rozdělují na několik kategorií podle toho, na jak dlouhou dobu jsou poskytováno. Krátkodobé půjčky jsou třeba jen k překlenutí určitého ne příliš dlouhého období. Spíše představují jakousi finanční injekci, když se dostanete do nějakého problému se splácením.

Střednědobé půjčky pro projekty

V případě, že máte pod rukama další obchodní příležitost, nicméně vám nepostačí vlastní kapitál, střednědobé půjčky jsou ideálním řešením. Doba splatnosti se pohybuje v řádu několika měsíců, takže se nemusíte nutně vázat na dlouhé roky. Jakmile vám začne byznys vynášet, půjčku zkrátka splatíte, a potom už nebudete mít žádné závazky.

Dále je nezbytné podotknout, že půjčky a úvěry pro podnikatele se poskytují subjektům, které mají přidělené identifikační číslo.

Jste OSVČ, nebo start-up?

V České republice je pro freelancera na volné noze velice obtížné získat nějaký úvěr, naštěstí však existují i specifické půjčky pro živnostníky a OSVČ. Připravte se však na to, že budete potřebovat daňové přiznání za uplynulé roky, a tak zřejmě jako začátečník finanční podporu od bankovní či nebankovní společnosti nezískáte.

Specifickou skupinou jsou půjčky pro start-upy, tedy pro začínající a inovativní projekty. Většinou start-upy nemají žádný budget na realizaci svých nápadů, přestože se jedná o ambiciózní plány. Právě v takovém případě jsou vhodné půjčky určené přímo k těmto účelům. Potřebujete však identifikační číslo a nemovitost, kterou budete ručit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

14 − 6 =