V realitách se točí velké peníze, což spoustu lidí vede k myšlence, že realitní makléři musí mít velmi pěkný plat. Může to být pravda, ovšem také nemusí. Vždy záleží na konkrétním člověku.

Téměř pokaždé má realitní makléř plat podle toho, kolik obchodů se mu podaří uzavřít. Platové podmínky se samozřejmě liší dle konkrétní kanceláře, ve které působí. Někde dávají fixní základ, rozdílné jsou samozřejmě i výše provizí za jednotlivé zakázky. Vždy ovšem platí, že záleží na šikovnosti daného makléře.

Práce realitního makléře je pestrá

Jako realitní makléř jste tak trochu obchodníkem, psychologem, právníkem i administrativním pracovníkem. Chvíli se pohybujete v terénu, pak sedíte v kanceláři. Díky pestrosti vás toto povolání jen tak nepřestane bavit. Nese s sebou ovšem také vyšší požadavky.

Práce realitního makléře nevyžaduje žádné speciální vzdělání ani roky praxe. Většina realitních kanceláří na přijímacím pohovoru nic takového nezkoumá. Důležitější je, jestli se nebojíte, umíte jednat s lidmi, jste nadšení do své práce a umíte hospodařit se svým časem.

Práce je velmi flexibilní

I když má realitní makléř práce dost, vždy si ji může přizpůsobit svým potřebám. Pracovat je možné někdy i z domu, třeba když děti usnou. Na druhou stranu, někteří realitní makléři se svých povinností nevzdávají ani o víkendu. Jsou klienti, jimž prostě více vyhovuje prohlídka nemovitosti v sobotu než během týdne, a pokud chcete prodat, tak jim prostě vyhovíte.

Musíte si tedy sami určit, co všechno jste ochotní pro vysoký plat realitního makléře obětovat. S časem si hospodaříte sami, což je pro někoho prostě problém.

Jak se stát realitním makléřem?

Nejspíš jste už pochopili, že jako realitní makléř sice můžete mít vysoký plat, ale budete si ho muset zasloužit. Pokud jste na tohle připravení a chcete se stát realitním makléřem, podívejte se na více informací například na webu realitní kanceláře RE/MAX Nova. Ta aktuálně hledá nové tváře. Je úplně jedno, jestli nemáte žádnou praxi, jste žena čerstvě po mateřské, nebo vám zbývá pár let do důchodu. Šanci dostane každý, komu nechybí nadšení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

8 + seven =