Euro

Aktuální článek informuje o tom, že Inflace klesla na 6,5 procenta. Více než se čekalo. To není pro opatrného investora vůbec dobrá zpráva, zvlášť když Inflace v Česku je jedna z nejvyšších.

Inflace vymaže zhodnocení prostředků ve většině podílových fondů, které mají zhodnocení například 6 – 8%, kde je nutné odečíst transakční poplatky a daň. Pouze akcie mají zhodnocení až 10% nebo více, ne všichni malí investoři jsou ovšem dostatečně zkušení nebo mají odpovídající prostředky. Máte-li peníze v bance, byť na spořícím účtu, ztrácí na hodnotě rychlým tempem.

Jednoduchá odpověď na řešení tohoto problému neexistuje. Smyslem existence serveru MojeInvestice.cz je umožnit čtenářům, aby se zorientovali v problematice investování a sami na základě vlastních potřeb rozhodli, kterou cestou se vydat. Jak zvítězit nad inflací a zároveň neriskovat nadmíru je jednou z nejdůležitějších otázek, které malý investor řeší. Budeme se postupně zabývat doporučeními odborníků i konkrétními návody tak, abychom přinesli dostatek informací, potřebných ke správnému rozhodnutí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

two × 5 =