Zlataky

Uložit prostředky do zlata je přitažlivá myšlenka. Máte-li ho zakopané na zahradě, přežije kolísání světové ekonomiky, nevadí mu státní převrat. Spekulujete-li se zlatem ve formě futures, můžete na něm vydělat, aniž se vám jedinkrát dostalo do ruky. O tom, jak začít investovat, se rozepisuje článek Zlato – investorův bezpečný přístav:

„Rozhodnete-li se investovat do zlata, měli byste se předem seznámit se základními faktory ovlivňujícími cenu. Není překvapením, že jedním z nejvýznamnějších faktorů je kurz amerického dolaru. V případě znehodnocování zelené bankovky cena zlata roste a naopak. Klíčovým prvkem je i úroveň inflace ve světě. Zlato je považováno za uchovatele hodnoty, a proto se při rostoucí inflaci stává oblíbenou investicí, což se následně projevuje i růstem jeho ceny. Podobná situace nastává i při finančních, politických a jiných krizích. V prostředí zvýšené nejistoty ve světě je zlato jako ryba ve vodě.“

Autor článku v závěru doporučuje zajímavou možnost vyzkoušet si obchodování s futures na tréninkovém účtu.
Obchodování s komoditami obecně je vhodné jen pro zkušené investory. Pro získání zajímavého zisku je nezbytné disponovat kapitálem v řádu statisíců korun, riziko je výrazně vyšší, než u investování do cenných papírů. Přesto je možné investovat i nižší částky, vhodné pro seznámení se s pravidly tradingu – jako velmi užitečný zdroj informací doporučujeme server www.Financnik.cz.

Posted in: Nezařazené

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

5 × 3 =