E-learning má v oblasti vzdělávání pevné místo. Už dávno nejde o okrajovou záležitost a jeho popularita rok od roku stoupá i v oboru BOZP a PO. Moderní technologie nabízí zaměstnavatelům nesporné výhody a možnost velké finanční úspory. Roli samozřejmě hraje také legislativa, která je v tomto směru poměrně benevolentní. V případě důsledného výběru dodavatele je tato forma školení příjemnější také pro zaměstnance.

Školení formou e-learningu nachází uplatnění především ve firmách s větším počtem zaměstnanců a náročnou organizací provozu. Je vhodné při pravidelném opakování, prověřování znalostí i průkazném dokladování.

Příznivci klasického prezenčního školení e-learning dlouho odmítali, ale většina nakonec uznala, že výhody inovativního konceptu jsou nesporné. Zaměstnavatelům odpadají nemalé náklady na organizaci, kterou zvládne LMS (Learning Management System), dopravu zaměstnanců a lektorů.

E-learningové kurzy mají atraktivní zpracování

Samozřejmě nejde jen o to, že e-learningem lze výrazně ušetřit. U některých zaměstnanců je jedinou možností, jak jejich povědomí o BOZP a PO zvýšit. V praxi jde především o pracovníky, kteří tato témata nepovažují za podstatná (např. rozličné administrativy). Díky inovativním prvkům, jako jsou animace, obrázky, zvuky, interaktivní úlohy apod. věnují problematice více pozornosti.

Na koho se obrací ti nejúspěšnější?

Proto je vhodné spolupracovat se zkušeným dodavatelem kurzů, který je schopen zajistit potřebnou atraktivitu školení. Jedničkou v České republice je společnost Prevent, v jejímž portfoliu služeb jsou školení BOZP a PO, audity, poradenství, dokumentace, pracovnělékařské služby a další. Obrací se na ni i nejvýznamnější české firmy a momentálně spolupracuje s několika tisíci klienty.

Chcete-li se o výhodách e-learningu v oblastech BOZP a PO dozvědět více, pokračujte na www.instructor.cz.

One thought on “Školení BOZP a PO: Proč dát přednost e-learningu před prezenční formou?”

  1. Celkem dlouho trvalo, než lidé e-learning v oblasti BOZP a PO přijali. Teda alespoň co se České republiky týče. Faktem je, že i přes mnoho výhod online školení stále existují segmenty, které se nedají formou e-learningu školit, respektive dají, ale efektivita by byla velmi nízká. Jedná se např. o odbornou přípravu požárních hlídek, školení jeřábníků a vazačů, školení obsluhy tlakových nádob, školení obsluhy motorových pil, školení malé mechanizace, specifická školení ve výrobních pozicích, školení práce s CNC, kurz svařování apod.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

eighteen − 4 =