Sejf

Máte-li zkušenost s krádeží svého majetku, dokážete si vzpomenout na nepříjemný pocit, který jste po zjištění měli. Pojištění dokáže nahradit hodnotu majetku, ale určitě jste začali dbát i na zabezpečení, protože už jste tím nechtěli projít znovu. Proč mít tedy pojištěnou domácnost?

Je dobré ztížit zloději cestu do bytu nebo domu, ale nemůžete se spolehnout, že zámky nebo EZS bude stačit. Zámky je možné překonat násilím a alarm může houkat jak chce, pokud je zloděj během několika minut pryč. Všechny cennosti nenacpete do sejfu i kdybyste ho měli a když si uděláte součet hodnotnějších věcí, které vlastníte, dostanete se k zajímavým číslům. Znovu všechno koupit musíte a je velmi dobré, když vám s tím pojišťovna pomůže.

Pojištění domácnosti není jen o špercích, obrazech, audiovizuální technice a podobně. Dostanete náhradu za kolo, uzamčené ve vlastním sklepě, za zdivočelou pračku, která vytopila sousedy a další nehody v domácnosti. Obvykle si k němu můžete i za pár stovek ročně pořídit pojištění odpovědnosti za škody v občanském životě. Až odřete někomu drahé auto, spadnete do výlohy nebo do regálu s alkoholem, budete rádi, že ho máte.

Jak pojištění uzavírat? Nechte se pojistit na skutečnou hodnotu věcí, které máte, nepodceňujte je. Promyslete si, kolik máte doma v cennostech, abyste neplatili zbytečně navíc. Za dobré zabezpečení dostanete slevu – závora, alarm. Pokud je dům pojištěný u stejné pojišťovny, řekněte si také o slevu. A využijte slevu, když budete platit jen jednou ročně.

Pojištění domácnosti neberte na lehkou váhu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

17 + 15 =