Hypotéka

Pro zájemce o hypotéku je užitečný přehled Kdo dnes dostane hypotéku: požadavky bank na příjem žadatelů se výrazně liší. Protože největší důraz při schvalování hypotéky je na schopnost jejího splácení, na konkrétních výpočtech 11 bank srovnává minimální výši čistého příjmu, jakou která banka vyžaduje:

Vzorovými příklady byl svobodný člověk ve věku 28 let:

„Zatímco u Volksbank a Wűstenrot dosáhne na vybranou hypotéku člověk s příjmem kolem 18 tisíc korun, u Raiffeisenbank a mBank musí mít měsíčně na účtě zhruba 23 tisíc korun. Ostatní banky se shodují na čistém měsíčním příjmu 19 až 20 tisíc korun. „

A rodina s jedním dítětem:

„V případě druhého žadatele – tříčlenné rodiny – má nejnižší požadavky na čistý měsíční příjem Raiffeisenbank, ČSOB a GE Money Bank, které uvedly příjem o trochu vyšší než 23 tisíc korun.

O téměř deset tisíc korun více, tedy 33 tisíc korun, by musela mít naše vzorová rodina, pokud by chtěla čerpat hypotéku u UniCredit Bank. Tento požadovaný příjem je mezi bankami zdaleka nejvyšším, druhým nejvyšším požadovaným příjmem je téměř 28 tisíc korun u mBank.

Ostatní banky u tříčlenné rodiny s jedním dítětem požadují příjem zhruba 25 až 26 tisíc korun.“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

18 + three =