Mince

Podílové fondy jsou jednou z nejrozumnějších cest, jak investovat. Oproti běžným bankovním produktům mají zajímavější zhodnocení a zároveň nižší míru rizika, než investice do akcií, ty mají ovšem vyšší výnos. Fond má vlastního portfolio manažera a je méně starostí s transakcemi.

Rozbor Fondům se zastavil razantní propad majetku prokazuje, že u fondů, stejně jako u akcií a komodit, emoce do investování nepatří. Vlastníci, kteří v uplynulém období zpanikařili a prodali své podíly, by pravděpodobně udělali lépe, kdyby je drželi delší dobu a počkali, až se trh zase stabilizuje. Tato strategie je doporučována obecně nejen pro podílové fondy:

„Uškodili si,“ tvrdí Martin Fuchs, ředitel oddělení investičních produktů banky HSBC , o lidech, kteří se zbavili podílových listů. Začínají se třeba zvedat dluhopisové fondy, kterým pomohl pokles českých úrokových sazeb. Podobný názor má i Jan Barta, ředitel ČSOB investiční společnosti : „Čeští investoři nejsou na kolísání trhu zvyklí, při posledních propadech v roce 2001 měli peníze převážně v peněžních fondech.“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

1 + nine =